Totalul afișărilor de pagină

vineri, 20 septembrie 2013

Cum să manipulezi presa cu moşi cu dicţie şi copii împachetaţi în hârtieAm tot auzit in ultima vreme că presa manipulează sau e manipulată, iar eu n-o sa fiu ipocrit să spun că nu-i aşa fiindcă pentru orice om cu un IQ de bun simţ e evident cum merg lucrurile în domeniul ăsta. Aşa-i, fiecare îşi prezintă ştirile într-un anume fel, omiţând sau scoţând în evidenţă anumite chestii pentru rating sau în funcţie de interesele fiecarui Pulică ajuns mogul după ce a auzit el că cine deţine informaţia are puterea. Eficienţa acestui gen de manipulare ţine totuşi de gradul de imbecilitate al publicului, pentru că un om inteligent îşi dă seama repede cum se manânca căcat la postul la care se uită sau în ziarul pe care îl citeşte, iar dacă nu îi place să fie aburit , schimbă canalul pe desene animate sau se sterge le cur cu ziarul respectiv. Cazurile de genul ăsta sunt mai rare, marea masă de telespectatori şi cititori înghiţind pe nemestecate ce li se toarnă pe gât şi de aia încă ţine treaba cu manipularea.

Am găsit ieri pe Facebook  pagina unui
grup de dog hateri care, am inteles ca vor s-o pună de un miting azi şi au postat convocarea de mai jos pe pagină:


"Acum trebuie sa ne mobilizam pentru Mitingul "FARA MAIDANEZI".
- Scopul nostru este sa ii determinam sa aplice legea AZI!
- Avem nevoie de:
1- Publicitate: dati sfoara in tara! anuntati pe toata lumea!
2- Printuri DC cu mult contrast, si fonturi mari, sa se vada bine scrisul in poze si la TV. Un contrast bun ajuta aparatele foto sa focalizeze bine si astfel pozele cu ele sunt mai bune si ajung in multe locuri!
3- STUDENTI, TATICI si BUNICI - VOCI!!
Ne trebuie voci care sa poata scanda puternic, pe silabe si care sa nu oboseasca.
4- COPIII
Luati copiii si puneti un print A4 - Nu vreau sa urmez eu! de tricou. (cu litere majuscule trebuie facut si cu un contrast negru rosu, ceva5- FOTOGRAFI
Ne trebuie macar doi oameni cu DSLR uri, ne trebuie poze de mare calitate sa putem sa trimitem si noi catre presa si mai ales si international."ASA ARATA O MOBILIZARE LA MITING FACUTA DE NISTE GOSPODARI CU SIMT DE ORGANIZARE SI MAI PUTIN SIMT AL PENIBILULUI... 

După mine, şi asta e o încercare de manipulare a presei, gospodarii respectivi închipuindu-şi că dacă ştirile şi emisiunile sunt atît de idioate, la fel sunt şi aia care le fac şi poţi să îi păcălaşti cu nişte boşorogi urlatori şi nişte copii împachetaţi în hârtie, să îţi prezinte ţie adunătura ca  pe revoluţia din 89.

 Problema e ca azi se discută intens la TV despre filmările alea cu copiii şi despre mă-sa mare care cica ar fi băut bere în parc, aşa că s-ar putea să chinuiţi boşorogii şi copiii degeaba! :P

DECI DATI SI VOI SFOARA IN TARA ( 500 DE METRI DE FUNIE;  DE FAPT, FORMULAREA CORECTA ESTE SFARA IN TARA, NU SFOARA) SI CHEMATI BUNICI CARE SA POATA SCANDA PUTERNIC, FARA SA OBOSEASCA SI SA ISI DEA OCHII PESTE CAP. VEDETI CA SE SI FILMEAZA, DECI IMBRACATI-VA FRUMOS, IN AFISE SCRISE CLAR, CU LITERE MARI SI POZE CU JAVRE CU DINTII RANJITI SI SPUME LA BOT. AVETI GRIJA CUM SCRIETI PE AFISE, SA FIE CORECT GRAMATICAL SI FARA SA MANCATI LITERE, CA NE FACEM DE CACAT SI NE RADE EUROPA, CA TRIMITEM POZE SI INTERNATIONAL.
CARE AVETI COPII, IMPACHETATI-I IN COLI A4 CU MESAJE D-ALEA SA-TI RUPA INIMA. EVENTUAL MUSCATI-I DE OBRSAJI SAU DATI-LE UN PUMN IN MECLA SA PARA CA SUNT VICTIME SI CA ASA NU SE MAI POATE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu